Libanonský bulgurový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Libanonský bulgurový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50024 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Bulgur |
100 g | Fazole |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Feta |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 396,3mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Máta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Libanonský bulgurový salát postup přípravy receptu:
1 | Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou, přidáme sůl a necháme 20 minut odležet, dokud bulgur nenasaje všechnu vodu. |
2 | Mezitím opláchneme fazolky, dáme je spolu s polévkovou lžící vody do talíře, ten vložíme na tři minuty do mikrovlnné trouby. Fazolky pak znovu opláchneme a dáme stranou. |
3 | V misce smícháme olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř, nasekanou mátu a koriandr. Pořádně zamícháme a přidáme do scezeného bulguru. Do salátu ještě přidáme fazolky, olivy, sýr a rozpůlená rajčátka. Jemně promícháme a ihned podáváme. |