Recept

Libanonský bulgurový salát

  • Libanon
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 50024
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Bulgur
100 g Fazole
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl
150 g Sýr Feta
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
16% Sacharidy 57 g
12% Tuky 9 g
18% Sodík 350 mg
25% Bílkoviny 14 g

Libanonský bulgurový salát postup přípravy receptu:

1

Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou, přidáme sůl a necháme 20 minut odležet, dokud bulgur nenasaje všechnu vodu.

2

Mezitím opláchneme fazolky, dáme je spolu s polévkovou lžící vody do talíře, ten vložíme na tři minuty do mikrovlnné trouby. Fazolky pak znovu opláchneme a dáme stranou.

3

V misce smícháme olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř, nasekanou mátu a koriandr. Pořádně zamícháme a přidáme do scezeného bulguru. Do salátu ještě přidáme fazolky, olivy, sýr a rozpůlená rajčátka. Jemně promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept