Marocký bezmasý kuskus - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocký bezmasý kuskus
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50027 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Cizrna |
2 polévková lžíce | Harissa pasta |
200 g | Kuskus |
1 ks | Lilek |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 480,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuskus, Lilek, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Harissa pasta, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marocký bezmasý kuskus postup přípravy receptu:
1 | Ve velké míse smícháme kuskus s vývarem a necháme cca 10 minut stát, dokud se tekutina nevsákne. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem a zázvorem. |
3 | Jakmile je zelenina měkká, přidáme harissu, na tenké plátky nakrájený lilek, osolíme, opepříme a celou směs zasypeme opláchnutou cizrnou. Vaříme cca 5 minut. |
4 | Nakonec směs z pánve smícháme s kuskusem. |