Jednoduchý recept

Italská sýrová polenta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 50028

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Polenta
400 g Rajčata
150 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 788kJ
15% Sacharidy 55 g
23% Tuky 17 g
67% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Italská sýrová polenta postup přípravy receptu:

1

Cibuli, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Papriku nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a všechnu nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou podusíme pod pokličkou cca deset minut.

2

Po deseti minutách přidáme na kostky nakrájená rajčata, sůl a pepř. Dusíme, dokud nejsou rajčata měkká.

3

V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání do ní vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách dáme stranou, pořádně ji opepříme a vmícháme do ní nastrouhaný či na kostky pokrájený sýr.

4

Polentu rozdělíme na talíře, na ní navršíme zeleninu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept