Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 50030
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

150 g Cukr krupice
4 dl Likér pomerančový
Krém
60 g Cukr krupice
400 g Jahody lesní
400 g Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 475kJ
20% Sacharidy 72 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 31 mg
9% Bílkoviny 5 g

Karamel krém postup přípravy receptu:

1

Cukr vsypeme do kastrůlku a rozpustíme na tmavý karamel. Kastrůlek s karamelem odstavíme z ohně. Pomalu a opatrně, za stálého mícháni přiléváme pomerančový likér. Když se vytvoří hrudky, tak vrátíme zpátky na sporák a při nízké teplotě je pomalým mícháním rozpustíme. Připravený karamel rozdělíme do osmí malých keramických mističek a necháme ztuhnout.

2

Příprava krému: Do jiného kastrůlku vlijeme smetanu, vložíme semínka vanilky, přisypeme cukr a pomalým způsobem přivedeme k varu. Krém stáhneme ze sporáku a za stálého míchání vmícháme 3 ks žloutku a jeden bílek. Hotovým krémem polijeme vychladnutý karamel v mističkách. Mističky naskládáme ne pekáč, který naplníme do jedné třetiny vodou. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme přibližně 60 minut.

3

Hotový krém vytáhneme z trouby, v lednici vychladíme a studený vyklopíme na talíře. Každou porci ozdobíme lesními jahody a servírujeme.

Poznámka

Karamel krém podáváme jako studený dezert. Při přiléváni tekutiny do rozpáleného cukru je třeba opatrnosti. Při rychlém přilévání směs hodně prská a můžeme se popálit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept