Bublanina z olejového těsta s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bublanina z olejového těsta s borůvkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50034 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
0,5 l | Borůvky |
100 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mouka polohrubá |
10 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 ks | Vejce slepičí |
10 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 240,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bublanina z olejového těsta s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. |
3 | V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim přimícháme olej, horkou vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. |
4 | Těsto nalijeme na pečicí papír v plechu s vyššími okraji, posypeme borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
5 | Upečené posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme teplé nebo studené. |
Tuto bublaninu jsem pekla na hlubokém plechu s okraji, ingredience jsem měla na 12 porcí. Z ovoce jsem použila lesní směs drobného ovoce, nejen borůvek. Pokud bych měla tuto bublaninu ohodnotit známkou jak ve škole, tak by to byla známka 3 - . Podle jiného receptu, taky s přidáním oleje, mám bublaninu nachýchanější a je tam jednodušší postup, kdy se šlehají celá vajíčka s cukrem. Dám ale palec nahoru, protože někdo jiný může mít jiný názor.