Kostičky z piškotového těsta s borůvkovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kostičky z piškotového těsta s borůvkovým džemem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50036 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr vanilka |
8 polévková lžíce | Džem borůvkový |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce | Poleva citronová |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 85,8mg |
Draslík | 154,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Poleva citronová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Džem borůvkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kostičky z piškotového těsta s borůvkovým džemem postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. |
2 | V míse utřeme dohladka žloutky s vodou a cukrem, vmícháme je do sněhu s bílků a postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva. |
3 | Těsto nalijeme do máslem vymazané formy a upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 170 stupňů. |
4 | Upečený piškot necháme ve formě zcela vychladnout, opatrně vyklopíme a rozřízneme. Na spodní část namažeme borůvkový džem, obě části spojíme a nahoře piškot potřeme vrstvou džemu. Piškot nakrájíme na kostičky, které přelijeme citronovu polevou a necháme před servírováním ztuhnout. |