V solné krustě pečený mořsky vlk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- V solné krustě pečený mořsky vlk
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50037 |
Ingredience
800 g | Mořský vlk |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Sůl |
1 hrst | Tymián čerstvý |
3 ks | Vejce slepičí |
Ratatouile | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
0,5 ks | Cuketa |
0,5 ks | Lilek |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 276,0mg |
Draslík | 878,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořský vlk, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
V solné krustě pečený mořsky vlk postup přípravy receptu:
1 | Rybu vykucháme, zbavíme ploutví a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Šupiny necháme na rybě. Umytou rybu osušíme. |
2 | Rozříznutou břišní dutinu potřeme pepřem, přidáme tymián. |
3 | Solná krusta: do misky vsypeme sůl, rozklepneme vejce a smícháme. Polovinu připravené solné krusty rozložíme na plech, položíme na ní rybu a přikryjeme ji druhou polovinou krusty. Plech vložíme do předehřáté trouby, kde rybu pečeme 30 minut. Vpíchnutím teploměru zjistíme teplotu pečeného masa. Ideální je měřit teplotu u hřbetní kosti, která by měla mít 60 stupňů. Tehdy je ryba dobře propečená a nebude se maso rozpadat. |
4 | Když se peče ryba v troubě, připravíme Ratatuile: Cuketu, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na úplně malé kostičky. Žlutou a červenou papriku zbavíme jadřinců a také nakrájíme na malé kousky. Rajče oloupeme, dužinu nakrájíme na malé kousky. Všechny druhy zeleniny dáme do misky, přidáme provensálské koření, sůl, pepř a promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme všechnu připravenou zeleninu a necháme ji zesklovatět. |
5 | Upečenou rybu vytáhneme z trouby, odstraníme solnou krustu a rybu položíme na talíř. Pokapeme ji olejem, přiložíme teplou zeleninu a můžeme servírovat. |
Poznámka
Při připravě ryby v solné krustě rybí maso zůstane šťavnaté a nerozpadá se. Takto připravenou rybu podáváme teplou.