Recept

V solné krustě pečený mořsky vlk

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 50037

Ingredience

800 g Mořský vlk
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Sůl
1 hrst Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí
Ratatouile
1 stroužek Česnek
0,5 ks Cibule
0,5 ks Cuketa
0,5 ks Lilek
1 dl Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Provensálské koření
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 036kJ
2% Sacharidy 7 g
80% Tuky 60 g
4866% Sodík 97 g
74% Bílkoviny 42 g

V solné krustě pečený mořsky vlk postup přípravy receptu:

1

Rybu vykucháme, zbavíme ploutví a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Šupiny necháme na rybě. Umytou rybu osušíme.

2

Rozříznutou břišní dutinu potřeme pepřem, přidáme tymián.

3

Solná krusta: do misky vsypeme sůl, rozklepneme vejce a smícháme. Polovinu připravené solné krusty rozložíme na plech, položíme na ní rybu a přikryjeme ji druhou polovinou krusty. Plech vložíme do předehřáté trouby, kde rybu pečeme 30 minut. Vpíchnutím teploměru zjistíme teplotu pečeného masa. Ideální je měřit teplotu u hřbetní kosti, která by měla mít 60 stupňů. Tehdy je ryba dobře propečená a nebude se maso rozpadat.

4

Když se peče ryba v troubě, připravíme Ratatuile: Cuketu, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na úplně malé kostičky. Žlutou a červenou papriku zbavíme jadřinců a také nakrájíme na malé kousky. Rajče oloupeme, dužinu nakrájíme na malé kousky. Všechny druhy zeleniny dáme do misky, přidáme provensálské koření, sůl, pepř a promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme všechnu připravenou zeleninu a necháme ji zesklovatět.

5

Upečenou rybu vytáhneme z trouby, odstraníme solnou krustu a rybu položíme na talíř. Pokapeme ji olejem, přiložíme teplou zeleninu a můžeme servírovat.

Poznámka

Při připravě ryby v solné krustě rybí maso zůstane šťavnaté a nerozpadá se. Takto připravenou rybu podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept