Jednoduchý recept

Špagety alla chitarra

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 50039
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
100 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
600 g Mušle svatojakubské
1 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rajčata Cherry
500 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,138 kcal
Kilojoule 4 761kJ
33% Sacharidy 119 g
188% Tuky 141 g
39% Sodík 771 mg
51% Bílkoviny 29 g

Špagety alla chitarra postup přípravy receptu:

1

Mušle očistíme a v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme. Podlijeme vínem, vodou a pod poklici dusíme tak dlouho, až se otevřou. Hotové mušle vyloupneme a připravený vývar scedíme.

2

Špagety uvaříme podle návodu na sáčku, scedíme je a necháme stranou.

3

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu dáme do pánve na rozehřátý olej, přidáme vyloupané mušle, zalijeme vývarem z mušlí a povaříme doměkka.

4

Potom vmícháme uvařené a scezené špagety. Do směsi přidáme na poloviny nakrájená rajčata, vymačkáme šťávu z citrónu, vložíme kousky másla. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme také lístky bazalky. Vše dobře prohřejeme.

5

Hotové špagety rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept