Recept

Teplý salát z čerstvého dušeného zelí se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50042

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Voda pitná
750 g Zelí hlávkové bílé
Marináda
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,2 cl Ocet vinný
1 polévková lžíce Pažitka
100 g Slanina vepřová
0,4 cl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 768kJ
4% Sacharidy 16 g
16% Tuky 12 g
22% Sodík 441 mg
10% Bílkoviny 6 g

Teplý salát z čerstvého dušeného zelí se slaninou postup přípravy receptu:

1

Malou hlávku bílého zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Dáme do hrnce, promícháme se solí, kmínem, cukrem a pepřem. Přilijeme 1-1.5 dl vody a pod poklicí zelí dusíme doměkka přibližně 15-20 minut. Občas promícháme.

2

Připravíme marinádu: nakrájíme slaninu na kostičky a v rendlíku ji vysmažíme dozlatova. Přilijeme rozředěný ocet s vodou v poměru 1:2 a krátce povaříme.

3

Z podušeného zelí slijeme přebytečnou vodu a zelí promícháme důkladně s marinádou. Dochutíme nadrobno pokrájeným čerstvým koprem, pažitkou. Zelný salát podáváme teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept