Zdravý recept

Mošt z čerstvých jablek a hrušek

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mošt z čerstvých jablek a hrušek 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 50044
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 199kJ
21% Sacharidy 75 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
3% Bílkoviny 2 g
Mošt z čerstvých jablek a hrušek

Mošt z čerstvých jablek a hrušek postup přípravy receptu:

1

Zralá jablka a hrušky omyjeme, odstraníme stopky, jádřince a každý druh zvlášť nastrouháme nebo rozdrtíme. Ihned vylisujeme a šťávy smícháme dohromady. Odložíme a necháme chvíli stát.

2

Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce.

3

Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme v tmavé a studené místnosti.

Poznámka

Recept je kalkulován na 1l hruškové a 3l jablkové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce. Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Mošt z čerstvých jablek a hrušek
Dělávám mošt jak pouze z jablek, tak i s přidáním hrušek, mám zahrádku. Šťávu nechávám stát několik hodin v chladu, aby se usadil kal. Než celofán, to spíš doporučím láhve se šroubovacím uzávěrem. Přiznám se, že s celofánem jsem nezkoušela, tak nevím, jestli je mošt trvanlivý a nekazí se. Každý domácí mošt je fajn a víme, z čeho je dělaný.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept