Jednoduchý recept

Sirup z čerstvých jablek a hrušek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 50046

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
1 kg Hrušky
1 kg Jablka
20 g Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 822kJ
48% Sacharidy 174 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Sirup z čerstvých jablek a hrušek postup přípravy receptu:

1

Zralé hrušky a jablka omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a každý druh zvlášť rozdrtíme a vylisujeme. Šťávy odložíme a necháme stát do druhého dne, aby se usadil kal. Poté stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu a smícháme dohromady.

2

Zvolna zahřejeme, přisypeme postupně cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a ihned rozdělíme do ohřátých lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychaldnutí uložíme v tmavé a studené místnosti.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na ostátí-do druhého dne. Recept je kalkulován na 5dl jablkové a 5dl hruškové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept