Sirup z čerstvých jablek a hrušek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sirup z čerstvých jablek a hrušek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 50046 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 174g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 231,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 54,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hrušky, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sirup z čerstvých jablek a hrušek postup přípravy receptu:
1 | Zralé hrušky a jablka omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a každý druh zvlášť rozdrtíme a vylisujeme. Šťávy odložíme a necháme stát do druhého dne, aby se usadil kal. Poté stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu a smícháme dohromady. |
2 | Zvolna zahřejeme, přisypeme postupně cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a ihned rozdělíme do ohřátých lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychaldnutí uložíme v tmavé a studené místnosti. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na ostátí-do druhého dne. Recept je kalkulován na 5dl jablkové a 5dl hruškové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.