Jednoduchý recept

Víno z čerstvých hrušek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 50048

Ingredience

750 g Cukr krystal
6 kg Hrušky
2 g Kyselina citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 269kJ
39% Sacharidy 139 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
5% Bílkoviny 3 g

Víno z čerstvých hrušek postup přípravy receptu:

1

Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a ihned vylisujeme. Přecedíme, přidáme cukr a kyselinu citronovou a promícháme.

2

Jakmile se vše rozpustí, přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti na cca 6 týdnů k dokvašení. Po této době necháme stát ještě několik dnů, aby se usadil kal.

3

Čisté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Po úplném vyčištění rozlijeme do lahví, zavíčkujeme a uchováme na chladném a temném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na kvašení a odstátí-několik týdnů. Recept je kalkulován na 4.5l čisté hruškové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept