Borůvkové želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkové želé
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50050 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 106,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citrony, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkové želé postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a malou část dáme stranou. |
2 | Zbylé borůvky v hrnci s vodou uvaříme doměkka a pak je i v vodou necháme překapat přes síto. Do šťávy potom přimícháme želírovací cukr v poměru 100 gramů na 1 dl, přilijeme šťávu vymačkanou z citronů, přisypeme celé borůvky, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 5 minut. |
3 | Z hotové marmelády sebereme pěnu a směsí naplníme čisté sklenice. Zavíčkujeme je, obrátíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout. |