Quinoa se zeleninovým špízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Quinoa se zeleninovým špízem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50051 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
100 g | Fazole |
200 g | Kukuřice |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Quinoa |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
400 g | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 925,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Kukuřice, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Quinoa, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Quinoa se zeleninovým špízem postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme quinou s vývarem, ochutíme solí, pepřem a těsně pod bodem varu vaříme 10 minut. |
2 | Mezitím pokrájíme zeleninu, cibuli, cuketu, lilek na plátky, papriku na proužky. |
3 | Kousky zeleniny napícháme postupně na jehly, potřeme je olejem, posypeme tymiánem, solí a pepřem. Dáme do trouby a pečeme 10 minut na 180°C, aby zelenina změkla. |
4 | Do hrnce s quinoou nasypeme zrnka kukuřice a fazolky. Dochutíme případně kořením dle vlastní chuti a vaříme dalších pět minut. |
5 | Nakonec vmícháme petržel, rozdělíme na talíře a přiložíme zeleninové špízy. Ty ještě pokapeme octem a podáváme. |