Jednoduchý recept

Zapečená pohanka se zeleninou v sýrové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 50052
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Květák
15 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Pohanka
1 ks Pórek
100 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
100 g Sýr Čedar
100 ml Voda pitná
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 143kJ
20% Sacharidy 73 g
24% Tuky 18 g
40% Sodík 794 mg
42% Bílkoviny 24 g

Zapečená pohanka se zeleninou v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce nasypeme pohanku, zalijeme ji vývarem a přidáme sůl a pepř. Těsně pod bodem varu pak vaříme 10 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Poté dáme stranou.

2

Mezitím v kastrolu smícháme mléko, vodu a sůl. Květák s pórkem 5 až 10 minut povaříme, dokud není zelenina měkká. Následně ji přeneseme do zapékací mísy, kde zeleninu lehce pokrájíme. Mléčnou směs po zelenině nevyléváme. Do zapékací mísy přidáme špenát a uvařenou pohanku.

3

Do mléka po zelenině přidáme mouku, sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozteče a omáčka nezačne houstnout. Směs ihned nalijeme do zapékací mísy.

4

Pokrm pečeme v troubě nebo pod grilem, dokud není povrch lehce nahnědlý.

Poznámka

Do zapékací mísy můžeme ještě vložit na proužky pokrájenou slaninu, popřípadě lehce zauzené maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept