Osvěžující dezert s borůvkami a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující dezert s borůvkami a ořechy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50053 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
0,5 kg | Borůvky |
160 g | Cukr krystal |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
80 g | Hera |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
160 g | Mouka polohrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
80 g | Rozinky tmavé |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 312,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krystal, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka polohrubá, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující dezert s borůvkami a ořechy postup přípravy receptu:
1 | V míse rozmícháme mražené borůvky s moučkovým cukrem. Polovinu potom rozmixujeme a svaříme s 1 litrem oslazené vody a vanilkovým pudinkem. |
2 | Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a 1 lžíce cukru tuhý sníh. K bílkům přimícháme mouku s práškem do pečiva, pak ještě přidáme jemně nasekané vlašské ořechy a rozinky. |
3 | Těsto nalijeme na pečící papír, rozprostřený na plechu s vyššími okraji a pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. |
4 | Upečené těsto necháme zcela vychladnout, pak je posypeme mraženými borůvkami s cukrem a zalijeme vlažným borůvkovým pudinkem. |
5 | Dezert dáme do chladničky. Když pudinková poleva dostatečně ztuhne, dezert nakrájíme a podáváme. |