Studené gazpacho s krepelčím vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studené gazpacho s krepelčím vejcem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50055 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb toastový |
30 g | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 špetka | Kmín drcený |
12 ml | Ocet Sherry |
700 g | Okurka salátová |
3 dl | Olej olivový |
500 g | Paprika červená |
500 g | Rajčata |
100 g | Šalotka |
8 ks | Vejce křepelčí |
Bazalkové pesto | |
---|---|
100 g | Bazalka |
20 g | Máta |
1,5 g | Olej olivový extra panenský |
60 g | Oříšky piniové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 620,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibulka jarní, Kari koření, Kmín drcený, Okurka salátová, Paprika červená, Rajčata, Šalotka, Vejce křepelčí, Bazalka, Máta, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studené gazpacho s krepelčím vejcem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata, okurky, česnek, jarní cibulku oloupeme a spolu s paprikou a šalotkou nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme na malé kousky nakrájený toastový chléb, vše posypeme kmínem, kari kořením, zalijeme 1 dl oleje, octem a promícháme. Misku přikryjeme, vložíme do lednice na 60 minut marinovat. |
2 | Do marinované zeleniny přilijeme 2 dl oleje, mixérem důkladně promixujeme. Podle chuti přisypeme sůl, pepř a opět dáme dobře vychladit. |
3 | Bazalkové pesto: Do mixéru vložíme bazalku, piniové ořechy, nastrouhaný sýr, přilijeme olej, sůl, pepř a vše rychle rozmixujeme. Při připravě bazalkového pesta musíme dbát, aby všechny suroviny byly dobře vychlazené. |
4 | Hotové gazpacho rozdělíme na talíře, přidáme bazalkové pestu, do středu rozklepneme křepelčí vejce, porce ozdobíme lístky máty a ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravené gazpacho podáváme dobře vychlazené. Hlavně v letním období nás dobře osvěží.