Italský salát Caprese - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský salát Caprese
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50056 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
30 g | Bazalka |
200 g | Mozzarella |
60 ml | Ocet bazalkový |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata Cherry |
2 špetka | Sůl |
30 g | Máta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 399,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Bazalka, Sůl, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bazalkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Italský salát Caprese postup přípravy receptu:
1 | Z mozzarelly necháme okapat vodu a nakrájíme na 10 stejných plátků. |
2 | Avokádo rozkrojíme na půl, vybereme pecku a nakrájíme na 10 stejných měsíčků. Rajčata omyjeme, nakrájíme na 10 stejných koleček. |
3 | Připravíme pět talířů, na každý naaranžujeme dva kousky sýru, avokádo a rajčata. |
4 | Každou porci ozdobíme čerstvými lístky bazalky a máty. Pokapeme olejem, dochutíme solí, pepřem. Hotový salát servírujeme. |
Poznámka
Italská kuchyně je jednoduchá na přípravu, avšak má jeden jednoduchý požadavek, jídla se připravují z prvotřídních surovin.