Mleté kuřecí medailonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté kuřecí medailonky
Mleté kuřecí medailonky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Játra vepřová |
100 g | Jogurt bílý |
300 g | Kuřecí maso vařené |
70 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
20 g | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
60 g | Salát ledový |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 188,5mg |
Draslík | 326,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Játra vepřová, Olej slunečnicový, Pažitka, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté kuřecí medailonky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, která necháme v pánvi na rozpáleném másle zesklovatět. Osolíme je a zatím necháme stranou. |
2 | Uvařená kuřecí prsa pomeleme na strojku na maso. Vařená játra nakrájíme na malé kousky. Mleté maso a játra dáme do misky, kam přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, nasekanou pažitku s petrželovou nati, přisypeme mouku, jemně nastrouhaný sýr. Podle chuti směs osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. |
3 | Z připravené masové směsi vytvarujeme středně velké placky, které obalíme do plátku anglické slaniny. Konce slaniny spojíme párátky. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách opečeme připravené masové placky. |
5 | Hotové placky rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je připravenou cibuli. Na talíře dáme listy ledového salátu, na které lžící položíme mírně osolený jogurt. |
Poznámka
Pokrm podáváme teplý, s opečenou vekou, bagetou, ale také s čerstvým pečivem.