Sýrové toasty s rokfórem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové toasty s rokfórem
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50069 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
280 g | Chléb toastový |
100 g | Cibule |
1 špetka | Majoránka |
15 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
200 g | Sýr Rokfór |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 389,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Majoránka, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Rokfór mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové toasty s rokfórem postup přípravy receptu:
1 | Plátky toastového chleba nebo veky opečeme nasucho v troubě nebo v topinkovači. Rokfór rozdrobíme nebo nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Pánev rozehřejeme, přisypeme slaninu a chvilku škvaříme. Poté pánev odstavíme a necháme vychladnout. Slaninu promícháme se sýrem, větším množstvím mletého pepře, s majoránkou a cibulí. Vzniklou pomazánku namažeme na plátky chleba, upravíme na talířky a podáváme. |