Jednoduchý recept

Borůvky smažené ve vinném těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50070
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

250 g Borůvky
20 g Cukr skořicový
20 g Mouka pšeničná hladká
0,5 dl Olej stolní
3 polévková lžíce Poleva čokoládová
120 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 471kJ
16% Sacharidy 58 g
44% Tuky 33 g
13% Sodík 256 mg
20% Bílkoviny 11 g

Borůvky smažené ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

V míse z mouky, soli, vajíček a vína ušleháme hustší těstíčko. Suché borůvky v těstíčku obalujeme, smažíme v pánvi na rozehřátém oleji a ještě horké je obalujeme ve skořicovém cukru.

3

Usmažené borůvky na talíři přizdobíme ušlehanou šlehačkou s čokoládovou polevou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept