Hruška zapečená s hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruška zapečená s hermelínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50071 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Hrušky |
2 dl | Kompot borůvkový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
10 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 120,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Kompot borůvkový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruška zapečená s hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Dužinu částečně vydlabeme lžičkou. Vydlabanou dužninu a sýr nakrájíme na malé kousky, smícháme a velmi jemně opepříme a osolíme. Směs dáme zpět do půlek hrušky a krátce zapečeme v mírně vyhřáté troubě. |
2 | Hrušky servírujeme polité borůvkovým kompotem. |