Sýrové toasty pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové toasty pikantní
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50078 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
280 g | Chléb celozrnný žitný |
20 g | Feferony sterilované |
25 g | Hořčice gurmánská |
150 g | Máslo čerstvé |
40 g | Okurky nakládané |
15 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
150 g | Sýr Čedar |
150 g | Sýr Rokfór |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 140,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Feferony sterilované, Okurky nakládané, Pažitka, Pepř cayenský, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice gurmánská, Máslo čerstvé, Sýr Rokfór mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové toasty pikantní postup přípravy receptu:
1 | Tmavý chléb nakrájíme na plátky a nasucho je opečeme v troubě nebo v topinkovači. Čedar nastrouháme najemno, rokfór rozdrobíme, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka, zbytek nasekáme najemno, pažitku posekáme také najemno. Do misky nasypeme oba sýry, přidáme máslo, lžíci pikantní hořčice, špetku cayenského mletého pepře, feferonku, pažitku a vymícháme ostřejší sýrovou pomazánku. Opečené krajíčky chleba namažeme pomazánkou, upravíme na talířky a podáváme. Na talířcích dozdobíme vějířky nakládané okurky. |