Banány zapečené s žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banány zapečené s žervé
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50081 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
320 g | Banány |
40 g | Cukr moučkový |
40 g | Jogurt bílý |
30 g | Máslo čerstvé |
8 g | Skořice mletá |
300 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 10,3mg |
Draslík | 310,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 67,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banány zapečené s žervé postup přípravy receptu:
1 | Banány oloupeme, podélně rozkrojíme, moučkový cukr s mletou skořicí rozmícháme v žervé. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme půlky banánů a osmažíme. Polovinu banánů vyskládáme na dno pekáčku, zakryjeme polovinou ochuceného žervé, další vrstvou bude zbytek banánů, opět zakryjeme žervé, povrch uhladíme, potřeme bílým jogurtem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme 15 až 20 minut. |
2 | Banány necháme vychladnout, naporcujeme, upravíme na talířky a podáváme jako dezert. |