Jednoduchý recept

Bramborovo-květákové koule

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50086

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 kg Brambory
1 kg Květák
50 g Máslo čerstvé
3 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
100 g Strouhanka
100 g Sýr Parmezán
0,5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 047kJ
11% Sacharidy 39 g
40% Tuky 30 g
34% Sodík 673 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bramborovo-květákové koule postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 20 minut. Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme doměkka 10 minut. Potom brambory a květák scedíme a společně mačkadlem rozmačkáme. Přidáme vejce, jemně nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř a ještě jednou všechny suroviny rozšťoucháme. Z připraveného těsta pomocí dlaní tvarujeme koule, které obalíme ve strouhance.

2

Do vysoké pánve vlijeme olej, rozehřejeme, pokládáme připravené koule a po každé straně je opékáme přibližně 5 minut.

3

Do pánvičky dáme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme máslo, slaninu opečeme na křupavé kousky, nakonec přisypeme mletou sladkou papriku a ihned stáhneme ze sporáku.

4

Opečené koule naložíme na talíře, posypeme je opečenou slaninou, polijeme tukem a jídlo podáváme.

Poznámka

Toto jídlo podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept