Bramborovo-květákové koule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-květákové koule
Bramborovo-květákové koule
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 50086 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
1 kg | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
0,5 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 114,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,6mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Květák, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-květákové koule postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 20 minut. Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme doměkka 10 minut. Potom brambory a květák scedíme a společně mačkadlem rozmačkáme. Přidáme vejce, jemně nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř a ještě jednou všechny suroviny rozšťoucháme. Z připraveného těsta pomocí dlaní tvarujeme koule, které obalíme ve strouhance. |
2 | Do vysoké pánve vlijeme olej, rozehřejeme, pokládáme připravené koule a po každé straně je opékáme přibližně 5 minut. |
3 | Do pánvičky dáme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme máslo, slaninu opečeme na křupavé kousky, nakonec přisypeme mletou sladkou papriku a ihned stáhneme ze sporáku. |
4 | Opečené koule naložíme na talíře, posypeme je opečenou slaninou, polijeme tukem a jídlo podáváme. |
Poznámka
Toto jídlo podáváme teplé.