Omeleta od císaře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta od císaře
Omeleta od císaře
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50087 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko plnotučné |
160 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Rozinky tmavé |
1 dl | Rum |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
90 g | Zakysaná smetana |
Náplň | |
30 g | Cukr moučkový |
40 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
10 g | Máta |
300 g | Ostružiny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 519,6mg |
Draslík | 517,7mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 315,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rum, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Máta, Ostružiny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta od císaře postup přípravy receptu:
1 | Ostružiny očistíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat. Dáme je do misky, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem. Zatím necháme stranou. |
2 | Rozinky namočíme do vhodné nádoby, kde už máme připravený rum. Necháme je namočené asi 10 minut. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme smetanu a mléko, rozklepneme vejce. Nakonec přisypeme scezené rozinky, těsto osolíme a dobře promícháme. Necháme ho 15 minut odpočinout. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme půlku těsta a smažíme 5-6 minut. Potom těsto otočíme a 5 minut dopékáme druhou stranu. Pokračujeme se zbylým těstem. |
4 | Hotovou omeletu položíme na talíř, lžící položíme do středu připravené ostružiny. Omeletu přeložíme, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme voňavou mátou a jídlo podáváme. |
Poznámka
Takto připravená omeleta se podává jako teplý předkrm.