Jednoduchý recept

Omeleta od císaře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 50087
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Těsto
30 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko plnotučné
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Rozinky tmavé
1 dl Rum
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
90 g Zakysaná smetana
Náplň
30 g Cukr moučkový
40 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
10 g Máta
300 g Ostružiny

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 019kJ
36% Sacharidy 129 g
33% Tuky 25 g
20% Sodík 401 mg
51% Bílkoviny 29 g

Omeleta od císaře postup přípravy receptu:

1

Ostružiny očistíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat. Dáme je do misky, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem. Zatím necháme stranou.

2

Rozinky namočíme do vhodné nádoby, kde už máme připravený rum. Necháme je namočené asi 10 minut. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme smetanu a mléko, rozklepneme vejce. Nakonec přisypeme scezené rozinky, těsto osolíme a dobře promícháme. Necháme ho 15 minut odpočinout.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme půlku těsta a smažíme 5-6 minut. Potom těsto otočíme a 5 minut dopékáme druhou stranu. Pokračujeme se zbylým těstem.

4

Hotovou omeletu položíme na talíř, lžící položíme do středu připravené ostružiny. Omeletu přeložíme, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme voňavou mátou a jídlo podáváme.

Poznámka

Takto připravená omeleta se podává jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept