Jednoduchý recept

Nugátový dort

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 50088
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Těsto na korpus
150 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
30 g Kakao
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
80 g Mouka polohrubá
3 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná
Krém
200 g Čokoláda bílá
120 g Cukr moučkový
200 g Hera
40 g Kakao
20 g Máta
2 dl Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 016kJ
19% Sacharidy 68 g
61% Tuky 46 g
4% Sodík 86 mg
19% Bílkoviny 11 g

Nugátový dort postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme korpus: mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Přisypeme vanilkový cukr, cukr krupici, přidáme tři žloutky, vmícháme kakao a přilijeme teplou vodu. Všechny suroviny dobře promícháme. Nakonec ze tří bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do směsi.

2

Připravené těsto přeložíme do máslem vymazané dortové formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 °C pečeme 20-30 minut. Je dobré při pečení těsto hlídat.

3

Upečený korpus vytáhneme z trouby, nevyklopíme ho z formy, ale necháme vychladnout ve formě.

4

Příprava krému: Heru s cukrem vyšleháme do pěny, přisypeme mouku, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali kakao. Nakonec rozklepneme vejce a ještě jednou důkladně rozšleháme. Hotový krém rozetřeme na vychladlý korpus, který ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a nastrouhanou bílou čokoládou.

5

Dort nakrájíme na úhledné porce, které rozložíme na dezertní talíře. Ozdobíme lístky máty a podáváme.

Poznámka

Dort uchováváme v lednici a podáváme jako studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept