Nugátový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nugátový dort
Nugátový dort
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 50088 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Těsto na korpus | |
---|---|
150 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
30 g | Kakao |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka polohrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Krém | |
200 g | Čokoláda bílá |
120 g | Cukr moučkový |
200 g | Hera |
40 g | Kakao |
20 g | Máta |
2 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 170,8mg |
Draslík | 300,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Voda pitná, Čokoláda bílá, Cukr moučkový, Máta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Hera, Kakao, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nugátový dort postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme korpus: mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Přisypeme vanilkový cukr, cukr krupici, přidáme tři žloutky, vmícháme kakao a přilijeme teplou vodu. Všechny suroviny dobře promícháme. Nakonec ze tří bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do směsi. |
2 | Připravené těsto přeložíme do máslem vymazané dortové formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 °C pečeme 20-30 minut. Je dobré při pečení těsto hlídat. |
3 | Upečený korpus vytáhneme z trouby, nevyklopíme ho z formy, ale necháme vychladnout ve formě. |
4 | Příprava krému: Heru s cukrem vyšleháme do pěny, přisypeme mouku, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali kakao. Nakonec rozklepneme vejce a ještě jednou důkladně rozšleháme. Hotový krém rozetřeme na vychladlý korpus, který ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a nastrouhanou bílou čokoládou. |
5 | Dort nakrájíme na úhledné porce, které rozložíme na dezertní talíře. Ozdobíme lístky máty a podáváme. |
Poznámka
Dort uchováváme v lednici a podáváme jako studený dezert.