Recept

Pečené brambory s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 50089

Ingredience

3 ks Bobkový list
600 g Brambory
1 ks Cibule
400 g Fazole
500 g Hovězí maso mleté
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sýr Čedar
2 špetka Sůl
1 l Voda pitná
300 ml Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 822 kcal
Kilojoule 3 439kJ
27% Sacharidy 96 g
258% Tuky 194 g
34% Sodík 685 mg
104% Bílkoviny 59 g

Pečené brambory s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky a vmícháme je do mletého masa. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Pánev zalijeme vývarem, dochutíme worcesterskou omáčkou, solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme na mírném ohni 15 minut.

2

Mezitím si na plátky nakrájíme brambory, pět minut je povaříme v osolené vodě a uděláme z nich vrstvu v zapékací míse. Z masa vyjmeme bobkový list, vmícháme do něj fazole a ze směsi vytvoříme druhou vrstvu v zapékací míse. Takto několikrát maso a brambory proložíme.

3

Na závěr už jen vše posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme 20 minut na 200 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept