Zeleninová polévka s taveným sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s taveným sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50091 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Hrášek |
3 polévková lžíce | Mouka pohanková |
2 g | Pepř černý mletý |
2 g | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 l | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
130 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 327,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hrášek, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pohanková, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45%, Vývar drůbeží, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s taveným sýrem postup přípravy receptu:
1 | Utřeme česnek. Cibuli, kořenovou zeleninu a brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a společně s hráškem uvaříme v drůbežím vývaru do měkka. Měkkou zeleninu z vývaru vybereme, rozmixujeme ji a vrátíme zpět do vývaru. Potom polévku zahustíme bezlepkovou moukou a smetanou, přidáme utřený česnek a sýr a dochutíme pepřem a solí. |
Poznámka
Polévku podáváme horkou s bezlepkovou houskou, nakrájenou na kostičky a osmaženou.