Recept

Polévka s kořenovou zeleninou a těstovinami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50093
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 polévková lžíce Bezlepkové těstoviny
75 g Celer bulvový
2 ks Cibule
75 g Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka bezlepková
75 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
75 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Vegeta
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 540kJ
6% Sacharidy 20 g
6% Tuky 5 g
3% Sodík 55 mg
3% Bílkoviny 2 g

Polévka s kořenovou zeleninou a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Cibuli i ostatní zeleninu (celer, mrkev, petžel a kedlubnu) očistíme, cibuli rozsekáme na jemno, ostatní zeleninu nastrouháme. Cibuli necháme v pánvi na másle zesklovatět, poté přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě chvíli restujeme do doby, než zelenina získá mírně nahnědlou barvu.

2

Následně orestovanou zeleninu vsypeme do polévkového hrnce, zalijeme vodou, přidáme Vegetu, rozmícháme v polévce mouku a vsypeme kuličky nového koření. Polévku dochutíme pepřem a solí, poté ji vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Přisypeme polévkové bezlepkové těstoviny a polévku vaříme ještě tak dlouho, jak je uvedeno v návodu na obalu pro přípravu těstovin.

3

Když jsou těstoviny uvařené, polévku odstavíme z ohně a necháme odstát do druhého dne. Před servírováním ji ohřejeme, poté vyjmeme děrovanou sběračkou z polévky kuličky nového koření.

Poznámka

Pro přípravu polévky můžeme použít zeleninové mražené směsi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept