Lázeňská omeleta s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lázeňská omeleta s borůvkami
Lázeňská omeleta s borůvkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50096 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
2,5 dl | Kompot borůvkový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
60 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 670,4mg |
Draslík | 244,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot borůvkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lázeňská omeleta s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Borůvky z kompotu necháme okapat. |
2 | Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh, pak do něj zlehka vmícháme žloutky a mouku. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní připravené omeletové těsto, posypeme ho borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Upečenou omeletu rozdělíme na talíře, posypeme zbylým moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme. |
5 | Šlehačku můžeme ještě mírně přelít kompotovou šťávou. |