Kuřecí guláš s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí guláš s cizrnou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50098 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
300 g | Cizrna konzervovaná |
600 g | Kuřecí stehna |
100 g | Mrkev kořen |
20 ml | Ocet malinový |
50 ml | Olej olivový |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
40 g | Petržel kudrnka |
10 g | Sůl |
5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Cizrna konzervovaná, Kuřecí stehna, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet malinový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí guláš s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Brambory a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky, cizrnu slijeme a necháme okapat. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a zeleninu a restujeme asi 5 minut. |
2 | Maso ze stehen obereme od kosti a nakrájíme na kousky, přidáme k zelenině. Vmícháme cizrnu, zalijeme vývarem a zakryté pozvolna dusíme 30 minut na mírném ohni. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme malinovým octem a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |