Vepřový steak s broskví zapečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový steak s broskví zapečený
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 501 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Kompot broskvový |
200 g | Máslo čerstvé |
120 ml | Olej stolní |
30 g | Sůl |
300 g | Šunka dušená |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2000 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 210,7mg |
Draslík | 617,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Olej stolní, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový steak s broskví zapečený postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet. |
2 | Plátky potom pečeme na pánvičce nebo na grilu, opečené potřeme máslem. Výpek zastříkneme vývarem a provaříme. |
3 | Do máslem vymazané zapékací misky vložíme opečené plátky masa, na každý položíme plátek sunky, půlku kompotované broskve a překryjmeme plátkem tvrdého sýru. Dáme do trouby zapéci. |
4 | Zapečené plátky vyjmeme, smícháme obě šťávy, převaříme a porce při podávání šťávou podléváme. |