Jednoduchý recept

Ruský jablkový kysel

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50101

Ingredience

1 dl Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
6 ks Jablka
50 g Mouka bramborová
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 345kJ
41% Sacharidy 146 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 13 mg
6% Bílkoviny 3 g

Ruský jablkový kysel postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme a dáme je do hrnce s vodou. Přimícháme cukr a citronovou šťávu a ohřejeme.

2

V misce rozmícháme bramborovou moučku s jednou deci studené vody, vmícháme ji k jablkům v hrnci a směs krátce převaříme. Kysel přelijeme do salátové mísy a necháme vychladit.

Poznámka

Ruský jablkový kysel podáváme se studeným oslazeným mlékem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept