Kuřecí srdíčka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí srdíčka se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50104 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hlíva ústřičná |
300 g | Hrášek s karotkou mražené |
500 g | Kuřecí srdíčka |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový |
30 g | Pažitka |
2 g | Pepř cayenský |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1 dl | Víno bílé |
5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 519,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek s karotkou mražené, Kuřecí srdíčka, Pažitka, Pepř cayenský, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí srdíčka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí srdíčka očistíme a podélně rozpůlíme. Na pánvi zahřejeme olej a vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostky. Přidáme cibuli nadrobno a zpěníme, vložíme srdíčka, nakrájenou hlívu, tymián a prudce opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Zaprášíme moukou a mícháme a opékáme. Zalijeme vývarem a vínem, přidáme mraženou směs hrášku s mrkví a zakryté dusíme na mírném ohni 15 minut. |
2 | Osolíme, ochutíme cayenským pepřem, vmícháme máslo a podáváme posypané nasekanou pažitkou. |