Pečená jablka s borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka s borůvkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50106 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Borůvky |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 456,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Jablka, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečená jablka s borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Jablka omyjeme, odřízneme stopku, z druhé strany vyřízneme jádřinec a vnitřek opatrně částečně nožem a lžičkou vydlabeme. Jablka pak naplníme borůvkami, které jsme smíchali s polovinou cukru, naskládáme je do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před koncem pečení jablka posypeme zbylým cukrem, smíchaným se skořicí. |
3 | Upečená jablka servírujeme teplá. |