Recept

Zahuštěná zeleninová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50115
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Brambory
0,5 ks Celer řapíkatý
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Hrášek
1 ks Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
20 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Solamyl
2,5 l Voda pitná
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 621kJ
6% Sacharidy 22 g
6% Tuky 5 g
14% Sodík 276 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zahuštěná zeleninová polévka postup přípravy receptu:

1

Petrželovou a celerovou nať propláchneme pod vodou, necháme okapat a nasekáme ji najemno. Česnek utřeme.

2

Hrášek přebereme a propláchneme pod tekoucí vodou.

3

Mrkev, celer, petržel, kedlubnu, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu kromě brambor opražíme na másle v hrnci. Pak rozmícháme solamyl ve 2 lžících vody dohladka, vlijeme do hrnce a promícháme, pak vsypeme do hrnce brambory, zalijeme vodou a polévku dovaříme. Nakonec ochutíme utřeným česnekem a krátce povaříme za stálého míchání.

4

Hotovou polévku ochutíme solí a podáváme ji horkou ozdobenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept