Jednoduchý recept

Šumavské krupicové noky s borůvkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50118
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

250 g Borůvky
1 polévková lžíce Cukr krystal
150 g Krupička dětská
55 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
120 g Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Solamyl
2 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí
2,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 770kJ
13% Sacharidy 46 g
25% Tuky 19 g
9% Sodík 180 mg
35% Bílkoviny 20 g

Šumavské krupicové noky s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou. Borůvky dáme do hrnce s 1 dl vody, přimícháme cukr, skořici, lžíci másla a špetku soli, a borůvky rozvaříme. V hrnku rozmícháme Solamyl s třemi lžícemi vody a zahustíme borůvkovou směs v hrnci, kterou pak ještě zjemníme přimícháním smetany.

2

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

3

Zbylé máslo v míse utřeme se žloutky a tvarohem, pak přimícháme dětskou krupičku a nakonec sníh z bílků. Z těsta vykrajujeme namočenou lžící noky, které ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka.

4

Uvařené noky rozložíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept