Jednoduchý recept

Jablka smažená v jemném těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50120

Ingredience

2 kávová lžička Cukr vanilka
2 ks Jablka
10 g Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 211kJ
12% Sacharidy 42 g
12% Tuky 9 g
12% Sodík 245 mg
22% Bílkoviny 12 g

Jablka smažená v jemném těstíčku postup přípravy receptu:

1

V míse z hladké mouky, kypřicího prášku, vajíček, bílého vína a soli umícháme tekuté hustší těsto.

2

Jablka omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme v rozehřátém oleji v pánvi.

3

Usmažená teplá jablka rozložíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Usmažená jablka můžeme také podávat přelitá vanilkovým pudinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept