Jablka smažená v jemném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka smažená v jemném těstíčku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50120 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
2 ks | Jablka |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 840,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka smažená v jemném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | V míse z hladké mouky, kypřicího prášku, vajíček, bílého vína a soli umícháme tekuté hustší těsto. |
2 | Jablka omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme v rozehřátém oleji v pánvi. |
3 | Usmažená teplá jablka rozložíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Usmažená jablka můžeme také podávat přelitá vanilkovým pudinkem.