Sýrový mazanec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový mazanec
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50123 |
Ingredience
20 g | Droždí |
2 g | Hřebíček |
330 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Šafrán |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
40 g | Strouhanka |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
30 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 137,4mg |
Draslík | 145,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Hřebíček, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový mazanec postup přípravy receptu:
1 | Do horké smetany postupně a za stálého míchání přisypeme 250 gramů mouky, dobře promícháme, odstavíme a necháme chladnout. Přidáme vejce, droždí, zbytek mouky, ochutíme mletým hřebíčkem, špetkou šafránu, nakonec přidáme strouhaný ementál a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. |
2 | Formu na bábovku nebo na dort vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 až 50 minut. |
3 | Mazanec vyklopíme, naporcujeme a podáváme vychladlý. |