Toasty s žervé a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s žervé a rozinkami
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 50125 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
240 g | Chléb toastový |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
30 g | Rozinky tmavé |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 172,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Muškátový oříšek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rozinky tmavé, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s žervé a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme žervé, přisypeme rozinky, přidáme vejce, špetku mletého muškátu, rozpuštěné máslo a vymícháme do krémova. Vzniklou směs naneseme rovnoměrně na plátky toastového chleba, plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme toasty, plech vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme. |
2 | Toasty upravíme na talířky a teplé podáváme. |