Jednoduchý recept

Ovoce v cukrovém sirupu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50131
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

2 dl Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Jahody zahradní
100 g Maliny
100 g Ostružiny
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 276kJ
38% Sacharidy 139 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 5 mg
3% Bílkoviny 2 g

Ovoce v cukrovém sirupu postup přípravy receptu:

1

Ovoce pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak ho v lednici necháme vychladit.

2

V hrnci svaříme cukr s vodou a cukerný sirup necháme mírně vychladnout. Ovoce v sirupu postupně namáčíme a namočené ještě obalíme v moučkovém cukru. Když cukr na ovoci ztuhne, znovu ho namočíme v sirupu a ještě jednou obalíme v cukru.

Poznámka

Ovoce v cukrovém sirupu si velmi dlouho zachová čerstvost a pěkný vzhled.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept