Ovoce v cukrovém sirupu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce v cukrovém sirupu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50131 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
2 dl | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Jahody zahradní |
100 g | Maliny |
100 g | Ostružiny |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 139g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 235,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Maliny, Ostružiny, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Ovoce v cukrovém sirupu postup přípravy receptu:
1 | Ovoce pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak ho v lednici necháme vychladit. |
2 | V hrnci svaříme cukr s vodou a cukerný sirup necháme mírně vychladnout. Ovoce v sirupu postupně namáčíme a namočené ještě obalíme v moučkovém cukru. Když cukr na ovoci ztuhne, znovu ho namočíme v sirupu a ještě jednou obalíme v cukru. |
Poznámka
Ovoce v cukrovém sirupu si velmi dlouho zachová čerstvost a pěkný vzhled.