Marmeláda z borůvek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z borůvek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50133 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 kg | Borůvky |
300 g | Cukr krystal |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 193,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Marmeláda z borůvek postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou. |
2 | Borůvky potom ve větším nižším hrnci za stálého míchání svaříme na polovinu, přidáme k nim cukr, mícháme a ještě krátce provaříme. |
3 | Horkou marmeládou plníme čisté sklenice, které uzavřeme a marmeládu v nich necháme pomalu zcela vychladnout. |
Poznámka
Dostatečně uvařenou marmeládu poznáme tak, že na talířek kápneme část uvařené směsi a prochladlá marmeláda by se už neměla roztékat. Borůvková marmeláda je vynikající k plnění buchet nebo knedlíků a k potírání lívanců nebo palačinek.