Borůvková povidla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvková povidla
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50135 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Borůvky |
0,5 kg | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 161g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 195,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Borůvková povidla postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v nižším hrnci je zcela rozvaříme a necháme vychladnout. |
2 | Potom borůvky znovu přivedeme k varu, přimícháme cukr a vaříme, až zcela zhoustnou. |
3 | Horkými borůvkovými povidly plníme čisté teplé sklenice s patentním uzávěrem. Sklenice uzavřeme, až když povidla v nich vychladnou. |
Poznámka
Rozvařené borůvky můžeme také prolisovat, dát je do menších sklenic a používat jako zavařeninu.